Navigation Menu+

Närtrafik

Närtrafik

Du som bor i Stenberga kan till priset av en bussbiljett åka till Vetlanda eller närmaste tätort på förmiddagarna och eftermiddag/kväll. Det tycker vi är en fantastisk service som vi gärna vill slå ett slag för! På Vetlanda kommuns hemsida kan man läsa följande:

Du som bor på landsbygden, saknar gatuadress och har längre än en km till busshållplats, kan med närtrafik, resa till närmaste tätort, kommunhuvudort eller över läns- och kommungräns.

Undantag från regeln gäller om gatuadress och avstånd till busshållplats berör orterna Karlstorp, Skirö, Stenberga och Ramkvilla. Resa över läns- och kommungräns får vara max 30 km från folkbokföringsadressen. Sommarstugeägare, personer på besök och turister kan för närvarande inte använda närtrafik.

Tider och priser

Du får resa under vardagar mellan klockan 9.00–13.00 och 17.00–22.00 samt lördagar, söndagar och helgdagar mellan klockan 15.00–22.00. Vid påskafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton gäller andra tider.

Lägsta pris är 39 kronor för vuxen och 23 kronor för barn. I närtrafiken får du resa sex enkelresor per vecka.

Mer information

Beställningen av resa med närtrafik görs hos Länstrafikens serviceresor, telefon: 020-777 666  Länstrafiken kan också upplysa om övriga regler gällande närtrafiken.