Navigation Menu+

Höstfestival i Stenberga 2022!

Nu är det den tiden på året då vi alla hjälps åt för att lysa upp vår by – på olika sätt. Det är dags för Höstfestival med Upplyst by, spännande gäster och program i Stenberga kyrka och  middag i Stenberga hembygdsgård. Allt händer fredagen den 4 november 2022.

När det börjar mörkna tänds marschallerna som frivilliga har köpt och skänkt. Med gemensamma krafter brukar vi lyckas lysa upp hela bygatan – en upplevelse värd att komma hit för! Klockan 18 är det dags att slå sig ner i Stenberga kyrka för att njuta av Wille Crafoord med band som tillsammans med P-O Högstedt genomför ett program där Willes nya texter om Stockholms historia vävs samman med Pälle Nävers dikter och andra texter. Efter kyrkan, närmare bestämt kl. 20, bjuder Stenbergabutiken in till en höstlig 3-rätters middag i Stenberga Hembygdsgård.

Arrangemanget i kyrkan är gratis, men du måste skaffa en biljett. Middagen kostar 250 kr och även här behöver en biljett införskaffas i förväg. Du säkrar din biljett här i Stenbergabutiken – ring 0383-83035 eller titta in!

Det är många som hjälper till för att fixa detta: Pälle Näver-sällskapet, Stiftelsen Werner von Seydlitz, Svenska kyrkan, Vetlanda kommun, Stenbergabutiken, Stenberga Hembygdsförening och sist men inte minst alla ni som köper en marschall och/eller hjälper till att tända marschallerna. Stort tack på förhand – det kommer att bli en härlig kväll!