Navigation Menu+

Höstfestival 2023 – vi var förstås med!

Fredagen den 3 november 2023 var det dags för årets höstfestival och som tidigare år blev det en riktigt härlig kväll i kyrkan med ett blandat program av och med Pär-Olof Högstedt, Ted Tobiasson, Ellie Tobiasson, Charlotte Crona och Peter Hedström som inramades fint av alla marschaller som lyste upp byn och fortsatte med höstmiddag i Stenberga hembygdsgård där vi i butiken fixade middagen. Det bjöds på en bit kavring med gubbaröra till förrätt, en långkokt gryta på högrev och rotfrukter som serverades med potatis, gröna bönor, gurka, gele och grönkålssallad till huvudrätt och en annorlunda kladdkaka till efterrätt ackompanjerat av kaffe eller te i koppen och Charlotte Crona på fiol.

Vi i butiken är så oerhört glada för det här samarbetet med Pälle Näversällskapet som lyser upp när mörkret börjar lägga sig över oss. Nu reder vi oss nog fram till advent,

Tack alla som deltog och inte minst ni som hjälpte till med att tända och plocka upp marschallerna!

Hållbart? Maten som serveras till middagen är i möjligaste mån producerad av lokala råvaror i säsong, vilket minskar transporter och stärker de lokala aktörerna. Hela arrangemanget vill bidra till omtanke, eftertanke och en möjlighet att ingå i en gemenskap, vilket bidrar till social hållbarhet i vårt område.