Navigation Menu+

Kultur i Stenberga

Nu har du möjlighet att vara med från starten i Stenbergas alldeles egna alternativ till den vilande Smålands kulturfestival.

Pälle Näversällskapet, Stenberga byalag ek. för., Stenberga hembygdsförening och Stenbergabutiken bjuder in till Kultur i Stenberga fredagen den 3/11. Då lyser vi återigen upp byn i höstmörkret med mat, konst och poesi i ord och ton.

Under eftermiddagen pågår aktiviteter både i Stenbergabutiken och i Näverbyn.

Kl. 15.00 och framåt kan du provsmaka lokala delikatesser i Stenbergabutiken. Tipspromenad och guidning i butiken.

Kl. 16.00 – 18.00 finns konstnären Eva Magnusson på plats i Näverbyns matsal med ett antal av sina bilder och möjlighet till samtal. Samtidigt erbjuder Stenberga byalag ek. för. kaffe med dopp på Stenbergavis, samma plats och tid.

Kl 18:00 bjuder vi in till en konsert i Stenberga kyrka. Det blir ett Pälle Näver-program med P-O Högstedt och tre vissångare som alla gjort sina egna tolkningar av Pälle Nävers dikter. Det är Björn Pettersson, Emmaboda, Jonathan Granefelt, Värnamo och Mattias Blomqvist från Bodafors. Det blir en magisk stund med allvar och humor bland tända ljus! 

I skymningen lyser vi upp byn med både ljus och marschaller längs hela vägen från hembygdsgården till andra änden. Vi hoppas att du, som tidigare år, vill vara med och se till att det blir riktigt många marschaller i byn. Stenbergabutiken bekostar marschallerna från Näverbyn till kyrkan. Stenberga hembygdsförening bidrar med marschaller till sträckan mellan kyrkan upp till hembygdsgården. Och du kan hjälpa till med marschallerna från Näverbyn och hela vägen genom byn.  Kom in till oss och ”köp” en eller flera marschaller för 10 kr/st – så ställer vi ut och tänder när det börjar skymma den 3 november.

Efter programmet i kyrkan har ni möjlighet att avsluta kvällen med en höst-middag från Stenbergabutiken. Vår höstmiddag består av en mustig köttgryta på ekologiskt stenbergakött, serverad med säsongens grönsaker och potatis tillagade på vårt eget sätt. Efterrätten hyllar våra goda äpplen och avslutningsvis serveras kaffe och te. Vi uppskattar om du meddelar ev. specialkost vid biljettköpet.

Bokning och betalning av biljetter sker genom oss i butiken. Här på vår webb kommer vi också att lägga ut uppdateringar i programmet allteftersom det fylls på.

Välkomna! 

Biljetter:

Du beställer och köper biljetter i Stenbergabutiken.

Konsert i kyrkan kl. 18.00: 150 kr/person

Höst-middag kl. 20.00: 150 kr/vuxen, 75 kr/barn t.o.m. 12 år